Nema zime kada Zagrebom vlada – Bandićman

Početak je veljače, a temperature se kreću do 17 stupnjeva. Ptice nas bude ujutro, a ispod zimskih kaputa se znojimo. Ne smeta nam. Štoviše, imamo jedinstvenu priliku uštedjeti na grijanju a time i mogućnost izluđivanja zagrebačke gradske plinare svojim hladnim radijatorima koja se pak znoji od muke.

No, svejedno smo odlučili saznati o čemu je riječ kontaktirajući samu Zimu. Stiže saznanje:

Po ovogodišnjem Zimskom rasporedu Zagreb je bio u planu prvog snježnog udara početkom siječnja. Snijeg je padao nekoliko dana i noći nakon kojeg je uslijedila i ledena kiša. „Motke i šarajzlini su padali s neba“ – kako bi rekao naš zagrebački superjunak Bandićman. Ulice su bile zaleđene, zrak ledeno hladan. Zima je, kao i uvijek, počela sa svojim moćnim oružjem. No,  što ju je neugodno iznenadilo bilo je ono što se dogodilo u Zagrebu, točnije ono što se NIJE dogodilo: potpuni  kaos.

„Gdje je onaj opće poznati kaos na Zagrebačkim ulicama koji počinje sa prvom pahuljom snijega!?“ – zaleđeno je  upitala lady Zima svoje službenike.

Naime, tramvaji i busevi se nisu kvarili na svakih nekoliko metara. Vlakovi nisu kasnili. Auti nisu bili po grabama. Promet je tekao relativno normalno. Ralica je bilo svega dovoljno. Kako? Čak je i struje bilo!

Zimski službenici pronašli su starije izjave i prijetnje koje im je uputio gradonačelnik te zbrojili 2 i 2.

Prisjetimo ih se:

„Nema tog snijega koji može napadati, a da ga mi nećemo sanirati i pobijediti!“

„Ako treba polizat ćemo zagrebački asfalt i pojesti snijeg!“

„Može padati snijeg veličine dječjih glava, spremni smo!“ – i ove godine uistinu je tako. Njegove riječi nisu bile prazna slama. Spreman je!

1.1.2016. gospodin Bandić je obukao svoje najbolje odijelo kupljeno u trgovini sa kostimima te kao Batman lovio paHulje po gradu prije nego su pale na tlo, jeo ih i lizao asfalte.

Zima se poraženo, posramljeno i uplašeno povukla. Ovogodišnju zimsku bitku napokon je dobio Bandićman za svoje građane. Rezultat:    1 : 5 624 321

Znamo da se njegove izjave više neće olako shvaćati jer „on je za pametne dovoljno rekao“, a time je rekao sve. What a hero!