Nova religija u Hrvatskoj – saznajte o kojoj vjeri se radi

U vremenu kada nam se čini kako ljudi sve manje vjeruju u božanstva i slijede neke religijske dogme, posvjedočili smo događaju koji dokazuje upravo suprotno.

Simbolična kršćanska gesta pronašla je svoj mjesto i u supermarketu (a gdje drugdje). Ekskluzivno otkrivamo da se radi o Konzumu.

Nakon svega nekoliko namirnica ubačenih u košaru, kupac je krenuo prema blagajni. No, ono što je napravio netom prije početka slaganja istih tih namirnica na transportnu traku, sve prisutne ostavilo je u čudu; čovjek se prekrižio i molećivo pogledao prema gore.

Da li je pritom zamišljao sliku boga ili gospodina Todorića – ostaje nam nepoznato. Da li je zamolio da mu mlijeko ne bude ukisljeno, jaja blijedo žuta poput ljudskog lica prije nesvjestice, a banane izrasle u kemijskom laboratoriju – također ne znamo i možemo samo nagađati. No postavlja nam se pitanje:

Postaje li Konzum nova crkva, i hoće li gospodin Todorić početi služiti svečanu božićnu misu u najvećem Super Konzumu u Hrvatskoj?

I naravno: koliko će nas to koštati, te hoćemo li dobiti popust na ‘milodar’ i ekstra bodove na MultiPlus kartici? Vrijeme će pokazati.

Amen